Over ons

sportvereniging KIS

 
De oudste en grootste sportvereniging aangepaste sporten in Nederland. Onze vereniging biedt al sinds 1956 aangepaste sport aan. Als u expertise en kennis zoekt, bent u bij ons op het juiste adres. Op dit moment hebben wij een aantal zwem uren voor diverse doelgroepen en uiteraard het aangepaste badminton. U kunt alle informatie over deze sportvereniging lezen op www.deKIS.nl.

Op de woensdag avond wordt door onze jeugd- & volwassenleden rolstoel- & aangepast badminton gespeeld. Zowel door rollers als door spelers met een loopbeperking. Maar uniek bij ons, ook mensen met een verstandelijke beperking of beschadigde hersenfuncties spelen mee. Dit alles in zeer goede harmonie. Dat zegt ook iets over de ‘gun-factor’ van onze spelers zelf. 

Onze leden worden door twee ervaren spelers getraind. 

Inge Bakker

De beide trainers hebben op nationaal en internationaal niveau het nodige bereikt en kunnen u alle “in’s and out’s” over het aangepast badminton vertellen.

Timo Bakker


Daarentegen ligt de nadruk bij de KIS bij het aangepast badminton niet op het presteren, maar meer op het veilig en leuk spelen. Tijdens de trainingsuren wordt veel aandacht geschonken aan techniek om de blessures in te perken. Daarnaast is er altijd ruimte voor een spel. Meestal wordt dit gedaan in de vorm van een dubbel en/of mixspel.

Rollers en lopers door en met elkaar

Leden die het leuk vinden kunnen landelijk meedoen aan het toernooi circuit.

En als u onze sportvereniging te ver weg vind van uw woonplaats, kunt u altijd kijken waar nog meer aangepast badminton wordt gespeeld. 

Meer info vindt u op onze site http://www.deKIS.nl